by twingirls » 06 Mar 2016, 15:53
Eu as incerca pasnic sa mai intreprind ceva (poate inca o discutie, sau chiar un mesaj scris lipit pe usa) si daca in cateva zile nu ar fi reactie- neaparat as depune plangere.
Eu m-am confruntat cu alta situatie zilele trecute. Ies dimineata din apartament cu fetele, etajul 7, si vad un barbat care a deschis toate usitele de la contoare, a scos un lemn de jos si se "juca" cu niste cabluri. La inceput credeam ca repara ceva, apoi am observat ca alaturi de el stau cateva sticle de bere, si inteleg ca el a venit la taiat si furat cabluri, da nicidecum sa repare ceva. Il inteb ce face, nu raspunde. In acest moment se dechide ascensorul- un vecin cu fiica sa- ii spun ca in bloc e un hot, iar domnul se uita la mine si nu zice nimic. Usile ascensorului se mai inchid si deschid de 2ori, dupa care se coboara jos. Mai pe scurt am inceput sa-l amenint pe hot ca chem politia, si dupa cateva dispute s-a coborat si a iesit afara nu tare bucuros, aprinde o tigara si nu pleaca nicaieri. Afara mai vad cativa vecini care curateau masinile de zapada, demonstrativ scot telefonul, fotografiez hotul si-i spun sa nu-l mai vad in bloc...el imi raspunde destul de urat inapoi... Si ce credeti? Nimeni nici-o reactie! Nici-un vecin nu a intervenit.
Inteleg ca erau 2 variante:
1) sa merg pe alaturi si sa ma fac ca nu observ nimic (mai ales ca eram cu copiii si era o situatie periculoasa pentru noi)
2) sa ma intorc in apartament si sa chem politia. Dar in acest caz intarziere garantata la gradinita si servici + plangere sau ce mai trebuia sa scriu pe acolo...