Apa enzimatica/Lemonada

Apa enzimatica/Lemonada

Postby LadyDi » 22 Jun 2015, 23:05

In seara asta preparam Apa enzimatica si maine ne bucuram de aceasta APA VIE !
Image
Ce este apa enzimatica?
Apa enzimatica este apa plata pe care o bei in mod normal in care au stat la inmuiat fructe si/sau legume, verdeturi, plante aromatice comestibile.
Apa enzimatica este la indemana tuturor si se prepara extrem de simplu. Ea este cu adevarat ELEXIR pentru ca este foarte bogata in enzime, antioxidanti, vitamine si minerale. Un medicament natural cu gust placut si extraordinare beneficii pentru sanatate, pe care il luam in timp ce ne hidratam.
In plus, ea are puterea de a alcaliniza corpul, ceea ce ne ajuta sa tinem bolile departe. Este perfecta pentru cei carora nu le place sa manance legume, fructe si verdeturi. Ideal este sa mancam cat mai multe cruditati, dar daca nu o facem, putem bea apa enzimatica preparata dupa gustul fiecaruia si astfel vom beneficia de o parte din enzimele, vitaminele si mineralele pe care le contin vegetalele.
Cum se prepară/obţine apa enzimatică?
Pentru a obţine o cantitate de apă enzimatică este necesar să parcurgi câteva etape de bază:
- Adaugă într-un borcan câteva funze, fructe sau legume sau un mix din toate acestea – ingredientele le alegi după preferinţele proprii sau după fructele/legumele pe care le ai la îndemână sau sunt de sezon.
- Peste vegetalele din borcan adaugă apă plată până la umplerea borcanului.
- Aşează borcanul într-un loc liniştit pentru minim 8 ore, astfel încât vegetale din borcan să se întrepătrundă cu apa, iar schimbul de materii, enzime, vitamine şi minerale să se realizeze eficient.
Enzimele ne refac organismul, îl apără şi îl susţin.
Din păcate, omul nu poate reuşi să creeze enzime vii aşa cum le creează natura, iar dacă ar fi putut, probabil ar fi reuşit să creeze viaţă din orice materie moartă. Însă omul poate beneficia de bogăţia de enzime care există în regnul vegetal şi astfel îşi poate menţine starea de sănătate la cote maxime.
Sursa: alege sanatos/facebook
User avatar
LadyDi
 
Posts: 493
Joined: 18 Apr 2015, 22:21
Location: North

Re: Apa enzimatica/Lemonada

Postby LadyDi » 22 Jun 2015, 23:08

Eu deobicei pun lamiie cu menta si cinnamon. Voi ce bauturi racoritoare preferati?
User avatar
LadyDi
 
Posts: 493
Joined: 18 Apr 2015, 22:21
Location: North

Re: Apa enzimatica/Lemonada

Postby ihtus » 24 Jun 2015, 13:27

Eu daca fac pentru mine, atunci pur si simplu storc suc dintr-o lamiie si adaug un pahar de apa. Pot sa beau de 2-3ori oe zi, daca am lamiie in casa.

Daca fac limonada pentru familie, atunci iau 3-4 citrice (orice), adaug la suc apa sa fie plin ulciorul de 1,6 litri, 2-3 linguri de miere si menta.
...Выкинуть хлам из дома и старых позвать друзей...
User avatar
ihtus
 
Posts: 3547
Joined: 15 Apr 2015, 19:18
Location: Chisinau
Name: Alina


Return to Culinarie | Кулинария

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs[Bot] and 1 guest

Forum pentru femei din Moldova, creat cu dragoste

Informatiile plasate pe iLady.md, se considera proprietatea site-ului si nu pot fi reproduse si utilizate pentru publicare fara permisiunea in scris din partea Administratiei site-ului

email: ilady.moldova@gmail.com

cron