
Ce este apa enzimatica?
Apa enzimatica este apa plata pe care o bei in mod normal in care au stat la inmuiat fructe si/sau legume, verdeturi, plante aromatice comestibile.
Apa enzimatica este la indemana tuturor si se prepara extrem de simplu. Ea este cu adevarat ELEXIR pentru ca este foarte bogata in enzime, antioxidanti, vitamine si minerale. Un medicament natural cu gust placut si extraordinare beneficii pentru sanatate, pe care il luam in timp ce ne hidratam.
In plus, ea are puterea de a alcaliniza corpul, ceea ce ne ajuta sa tinem bolile departe. Este perfecta pentru cei carora nu le place sa manance legume, fructe si verdeturi. Ideal este sa mancam cat mai multe cruditati, dar daca nu o facem, putem bea apa enzimatica preparata dupa gustul fiecaruia si astfel vom beneficia de o parte din enzimele, vitaminele si mineralele pe care le contin vegetalele.
Cum se prepară/obţine apa enzimatică?
Pentru a obţine o cantitate de apă enzimatică este necesar să parcurgi câteva etape de bază:
- Adaugă într-un borcan câteva funze, fructe sau legume sau un mix din toate acestea – ingredientele le alegi după preferinţele proprii sau după fructele/legumele pe care le ai la îndemână sau sunt de sezon.
- Peste vegetalele din borcan adaugă apă plată până la umplerea borcanului.
- Aşează borcanul într-un loc liniştit pentru minim 8 ore, astfel încât vegetale din borcan să se întrepătrundă cu apa, iar schimbul de materii, enzime, vitamine şi minerale să se realizeze eficient.
Enzimele ne refac organismul, îl apără şi îl susţin.
Din păcate, omul nu poate reuşi să creeze enzime vii aşa cum le creează natura, iar dacă ar fi putut, probabil ar fi reuşit să creeze viaţă din orice materie moartă. Însă omul poate beneficia de bogăţia de enzime care există în regnul vegetal şi astfel îşi poate menţine starea de sănătate la cote maxime.
Sursa: alege sanatos/facebook