Scopul acestei actiuni este informarea populatiei despre existenta Liniei Verzi antisuicid, a oferi o consiliere psihologoca si suport emoțional persoanelor, care se confruntă cu provocările în jurul fenomenul suicidului, si de a promova valoarea vietii.

M-am apropiat de citiva voluntari ca sa-i intreb, ce i-a indemnat sa petreaca astfel timpul lor liber si ce i-a adus aici:
Doina: Am simtit nevoia de crestere sufleteasca si am decis sa ma implic dupa ce am vazut anuntul in retele sociale.
Vasilisa: Am venit impreuna cu prietena, a fost o provocare pentru mine. Imi place sa fiu asistent social, e nevoie de incurajare acum in socetate,
Daria: Vreau sa ajut oamenii si sa-i incurajez, pentru ca in ziua de azi e foarte raspindit fenomenul depresiei. Am avut un coleg care s-a sinucis.
Corina: Vroiam sa etrec vara frumos si sa ajut lumea. Am avut cunostinte care s-au sinucis si inteleg importanta informarii populatiei. Voluntariatul te purifica.
Natalia: Imi place sa petrec timpul util si sa ajut oamenii.

Până în luna octombrie inclusiv, în prima sâmbătă a fiecărei luni (6 iunie, 4 iulie, 1 august, 10 septembrie și 3 octombrie) poți veni la Cortul Încurajării pentru a beneficia de suport emoțional, pentru a discuta, a fi ascultat și îmbrățișat.