Campania „Nu le mai da bani! Ajutați-ne să-i protejăm” contra implicării copiilor în cerșetorie

Campania „Nu le mai da bani! Ajutați-ne să-i protejăm” contra implicării copiilor în cerșetorie

Postby ihtus » 16 Feb 2016, 20:59

Ma gandeam la o asemena campanie de mai multe ori si... nu mi-a ajuns probabil curaj ca s-o realizez. Este o afacere, care este "acoperita" de undeva de sus, daca numeni nu-i atingea atitea ani pina acum. Si oricum, telefonam si rugam politia sa se lamureasca, daca vedeam copiii cersind.
De fiecare data cei de la politie imi puneau o multime de intrebari, printre care si toate datele personale, inclusiv "in ce masina erati cand ati vazut"...
Azi a fost prima data, cand am sunat la 902 si m-au intrebat doar numele.

Sper sa se schimbe ceva...

Image

„Nu le mai da bani! Ajutați-ne să-i protejăm!” – acesta este mesajul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copiilor (DMPDC) adresat cetățenilor Republicii Moldova în cadrul Campaniei de informare pe care o lansează printr-o conferința de presă.

Un alt mesaj din partea autorităților și Inspectoratului General de Poliție este că „Implicarea copiilor în cerșetorie este o afacere ilegală!”, astfel că fiecare cetățean trebuie să sesizeze poliția de fiecare dată când vede un copil cerșind în stradă sau mame care cerșesc cu bebeluși în brațe.

În anul 2015, în urma raziilor comune ale specialiștilor de la DMPDC și colaboratorilor Poliției, au fost identificați 26 de copii implicați în cerșit, 5 fiind din Chișinău, iar alți 21 din afara municipiului. Dintre ei, 23 de copii cerșeau alături de mamele lor.

Prin campania „Nu le mai da bani! Ajutați-ne să-i protejăm”, DMPDC și organizațiile neguvernamentale partenere doresc să atragă atenția asupra fenomenului cerșitului, ca afacere ilegală în care sunt exploatați copiii. Aceștia nu frecventează școala, sunt supuși exploatării și violenței, care reprezintă forme grave de încălcare a drepturilor lor și au nevoie de protecție.

Pentru promovarea mesajului a fost produs un banner informațional și un spot social.


Sursa
...Выкинуть хлам из дома и старых позвать друзей...
User avatar
ihtus
 
Posts: 3547
Joined: 15 Apr 2015, 19:18
Location: Chisinau
Name: Alina

Re: Campania „Nu le mai da bani! Ajutați-ne să-i protejăm” contra implicării copiilor în cerșetorie

Postby leu » 04 Apr 2016, 07:32

Eu nu dau bani nimanui, nici cersetorilor maturi nici la cei mici.
Poate sunt mai rea, dar nu-mi place sa-si bata joc cineva de banul meu.
User avatar
leu
 
Posts: 117
Joined: 14 May 2015, 10:51
Name: Viorica


Return to Noutati | Новости

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Forum pentru femei din Moldova, creat cu dragoste

Informatiile plasate pe iLady.md, se considera proprietatea site-ului si nu pot fi reproduse si utilizate pentru publicare fara permisiunea in scris din partea Administratiei site-ului

email: ilady.moldova@gmail.com

cron