#GEW2015Moldova – evenimentul care celebrează antreprenoriatul la nivel global

#GEW2015Moldova – evenimentul care celebrează antreprenoriatul la nivel global

Postby ihtus » 12 Nov 2015, 19:08

Image


Rețeaua Globală a Antreprenoariatului (Global Entrerpeneurship Network - GEN) lansează a treia ediție a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (#GEW2015Moldova). Evenimentul, care se desfășoară în a treia săptămână a lunii noiembrie în 160 de state membre a GEN Global, își propune să celebreze inițiativele autohtone și să le integreze în ecosistemul antreprenorial global.

Mai multe inițiative, precum mese rotunde, master-class-uri, conferințe, întruniri, discuții, vor fi desfășurate în Republica Moldova pe parcursul acestei săptămâni.

Astfel, în prima zi vom discuta despre cercetări, politici și ecosistemul antreprenorial. Ziua de marți este dedicată investițiilor și cum să le atragem în afacerea pe care o dezvoltăm. Subiectul industriilor din Republica Moldova și posibilitățile de creștere a acestora va fi abordat miercuri. Joi este ziua consacrată antreprenoriatului feminin, sărbătorită pe 19 noiembrie.

GEW Summit 2015 va avea loc vineri și vor prezenta programele GEN Global și opțiunile pentru Moldova. Tinerii vor avea un cuvânt de spus în ziua de sâmbătă, iar duminică invităm toți partenerii și persoanele care s-au implicat la evenimentul de totalizare și gratitudine pentru excelență în antreprenoriat.

Evenimentul va fi lansat în incinta Centrului de Business Kentford, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, etajul 1, pe data de 16 noiembrie 2015, începând cu ora 10.00.

phpBB [video]
...Выкинуть хлам из дома и старых позвать друзей...
User avatar
ihtus
 
Posts: 3547
Joined: 15 Apr 2015, 19:18
Location: Chisinau
Name: Alina

Re: #GEW2015Moldova – evenimentul care celebrează antreprenoriatul al nivel global

Postby ihtus » 12 Nov 2015, 20:04

Evenimentul este gratuit, insa pentru a participa trebuie să completați formularul http://www.isondaje.ro/sondaj/402616298/1/
...Выкинуть хлам из дома и старых позвать друзей...
User avatar
ihtus
 
Posts: 3547
Joined: 15 Apr 2015, 19:18
Location: Chisinau
Name: Alina

Re: #GEW2015Moldova – evenimentul care celebrează antreprenoriatul la nivel global

Postby ihtus » 17 Nov 2015, 04:54

Jonathan Ortmans: "GEW 2015, cel mai mare eveniment organizat până acum"

Până duminică 22 noiembrie, 2015 vom fi implicați în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (‪#‎GEW2015Moldova‬‬), vom serba antreprenoriatul în toate formele sale ca ulterior să adunăm toate rezultatele într-un raport de impact pentru a realiza o totalizare a evenimentelor, porgramelor de dezvoltare, lecțiilor învățate din interacțiunea tuturor sectoarelor pentru prosperitatea națiunii.

Unul din promotorii Rețelei Globale este președintele GEN Global, Jonathan Ortmans, care vine cu un cuvânt de deschidere pentru campania socială de dezvoltare a antreprenoriatului în Republica Moldova și expansiunea acestuia la nivel global, inițiată de GEN Moldova.

phpBB [video]


Bună ziua.
Sunt Jonathan Ortmans, președintele Rețelei Globale a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Network - GEN), organizația de la care a pornit Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (GEW). Îmi pare rău că nu pot să fiu alături de voi, în Republica Moldova pe pentru a celbra Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (#GEW2015Moldova).
Olesea (Olesea Fortuna, președintele GEN Moldova), știu că tu și echipa ta depuneți eforturi „globale” să implicați Republica Moldova în activitățile pe care le organizează GEN, ca și țara voastră să poată beneficia de cunoștințele bazate experiența celor 160 de state care fac parte din Rețeua Globală a Antreprenoriatului. La rândul meu, voi face tot posibilul să vizitez Republica Moldova și voi depune toate eforturile de a vă susține inițiativele de dezvoltare a ecosistemului antreprenorial viabil.
Dacă este să ne referim la Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (GEW 2015) acesta va fi cel mai mare eveniment organizat până acum, dar nu putea face o radiografie în cifre a GEW2015. Cunoaștem că în cadrul GEW 2014 s-au înregistrat 10 milioane de persoane și au avut loc 30.000 de evenimente în152 de state-membre GEN care au celebrat antreprenoriatul.
Printre activitățile din cadrul #GEW2015 care aș vrea să le menționez, se numără lansarea „Indexului Global al Antreprenoriatului”, o evaluare a performanței a 142 de economii antreprenoriale, a antreprenorilor locali din aceste 142 de state, abilitatății acestora de a crea locuri de muncă, de aduce inovații și de a îmbunătăți viața cetățenilor.
Antreprenorii vor avea o nouă posibilitate de a intercaționa. La nivel global va fi lansat „GEN Compete”, o platformă online care va oferi posibilitatea oricărei organizații din lume să găzduiască o competiție online a Business Planurilor. Platforma va reprezenta un instrument important care va oferi factorilor de decizie posibilitatea de a înțelege cum să conectăm cât mai mulți antreprenori, să le ofere posibilitatea de a testa ideile de afacere cu colegii lor, să primească feedback de la mentori și să găsească modalități care ar poutea duce la îmbunătățitea și validarea conceptului de afaceri.
În cadrul #GEW2015Moldova vor fi puse în discuție o serie de subiecte globale: Antrerpenoriatul pentru TINEri, Femeilor în antreprenoriat, Orașele antrerpenoriale și rolul lor vital de a îmbunătăți bunăstarea și calitatea ecosistemului național.
De asemenea, vor fi abordate investițiile, modelel de investi: Crowdfunding, Rețeaua Globală a Investitorilor, o parte component importantă a GEN, care aduce împreună investitorii și antreprenorii.
Vor fi organizate finalele competițiilor. Finala națională a bătăliei investițiilor Get In The Ring (‪#‎GITR2015Moldova‬‬), precum și finala internațională din Copenhaga a Creative Business Cup.
Dar atunci când evenimentele din cadrul Săptămânii se vor încheia, avem plăcerea să vă invităm să vă alăturați echipei GEN.
Din 2014, mișcarea GEW s-a închegat într-o rețea globală, într-o comunitate de programe și servicii, care vor ajuta statele-membre să îmbunătățească abilitățile de a înțelege și a ajuta antreprenorii. GEN, care are reprezentanți în majoritatea statelor de pe glob și Republica Moldova, oferă posibilitatea nu doar de a celebra antreprenoriatul, dar de a aduce cele mai noi cercetări, politici, programe de educație antreprenorială. Dar cel mai important aspect este faptul că antreprenorii pot să învețe de la colegii lor, să creeze comunități, să înțeleagă cum să se dezvolte în acest ecosistem global.
Sper că GEN va deveni parte a vieții voastre, fie că susțineți un antreprenor sau doriți să deveniți antreprenor sau sunteți gata să creșteți afacerea. Suntem nerăbdători să lucrăm împreună pe parcursul anului pentru ca efortul nostru de a crea un ecosistem antreprenorial global.
Vă mulțumesc că mi-ați oferit câteva minute din ziua voastră de astăzi.
...Выкинуть хлам из дома и старых позвать друзей...
User avatar
ihtus
 
Posts: 3547
Joined: 15 Apr 2015, 19:18
Location: Chisinau
Name: Alina

Re: #GEW2015Moldova – evenimentul care celebrează antreprenoriatul la nivel global

Postby ihtus » 24 Nov 2015, 21:23

Energy Solaris, campionii #GITR2015Moldova, vor pleca în Bulgaria la finala regională


GEN Moldova și-a desemnat campionii bătăliei investițiilor Get In the Ring (Treci în Ring – #GITR2015Moldova). Echipa „Energy Solaris” va reprezenta Republica Moldova la finala regională a competiției, care se va desfășura în ianuarie 2016, în Bulgaria, Sofia.
„La ce-a doua ediție a concursului s-au înscris șapte echipe, dar în finală au ajuns patru concurenți. Finala a reprezentat un eveniment inedit și a fost un show cu lumini, muzică, dansuri și „bătălii” pe pitchuri între concurenți”, a comunicat Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

#GITR2015Moldova se desfășoară în cinci runde, iar fiecare concurent are la dispoziție 25 de secunde pentru a-și prezenta echipa, realizările companiei, modelul de afacere, situația financiară. Ultima rundă, denumită Free Style, le oferă posibilitatea de a prezenta punctele forte, care au fost omise în timpul primelor patru. Concursul se încheie cu sesiunea de întrebări din partea juriului.

La finala națională a concursului și-au măsurat puterile în prima bătălie – „Vioser Consulting” și „Fentury”; bătălia a II-a – „Vibi Suspenders” și „Energy Solaris”. Lupta finală a adus față în față pe „Fentury” și finalistul național „Energy Solaris”. „Concursul a fost fincitant, plin de emoții și stres, dar cu o doză mare de distracție. Trebuie să regândesc conceptul și să fac prezentare într-o modalitate mai inovativă și atractivă. Concurenții au fost buni și am avut emoții mari pe perioada participării”, a declarat Eric Parsons, reprezentantul echipei câștigătoare.

Bătălia finală a fost una strânsă, juriul a deliberat pentru mai mult timp alegerea câștigătorului. „Air Solaris, produsul oferit de „Energy Solaris” oferă soluții pentru ziua de mâine, fie că vom face mâncare cu energia solară sau ne vom încălzi. Cred că toate încercările de a utiliza eficient energia solară merită o șansă. Le urăm baftă concurenților noștri și așteptăm finala regională”, a spus Cristina Harea, membru al juriului.
Echipa „Energy Solaris” va intra în ringul din Sofia, Bulgaria cu reprezentantele din Belarus, Estonia, Ungaria, Lituania, România, Rusia, Serbia. Dacă va trece de cele 12 finaliste ale Europei de Est, campioana Republicii Moldova va intra în finala internațională, care va avea loc în martie 2016, în orașul Medellini din Columbia.
Concursul „Get In The Ring” a fost organizat pentru prima dată în 2009, în Olanda, ca și o bătălie a investițiilor locală. În 2012 a avut loc prima finală internațională. În această perioadă, la comeptiție au participat circa 3.000 de startupuri și au fost câștigate investiții de circa 6 000 000 de Euro. GITR este campionul premiilor internaționale, fiind principalul câștigător al Premiilor Europene de promovare a campaniei pentru sprijinirea internaționalizării afacerilor.

Prima ediție a competiției a adus Republica Moldova în finala internațională. Reprezentanta noastră, Choo Choo Baby Carrier, a trecut de etapa Regională și a ajuns în Top 8 cei mai buni start-uperi din lume.

Parteneri:
Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Fundația Friedrich Naumann, EuroCreditBank, Kentford, Umbrella Studio, Apa minerală „Eco Eterna”, Vinăria POIANA, GEIA Group, Vibe Art Dance Studio, FreeBalance, MIEPO.

Partenerii Media:
Portalurile: ILady.md, DIEZ, Agora, EA.MD, BANI.MD, MYBUSINESS.md, Madein.MD
Posturile TV: MBC, Agro TV Moldova

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
...Выкинуть хлам из дома и старых позвать друзей...
User avatar
ihtus
 
Posts: 3547
Joined: 15 Apr 2015, 19:18
Location: Chisinau
Name: Alina


Return to Săptămâna Globală a Antreprenoriatului | Global Entrepreneurship Week

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Forum pentru femei din Moldova, creat cu dragoste

Informatiile plasate pe iLady.md, se considera proprietatea site-ului si nu pot fi reproduse si utilizate pentru publicare fara permisiunea in scris din partea Administratiei site-ului

email: ilady.moldova@gmail.com

cron