#GEW2015Moldova| Ziua 1: POLITICI ANTREPRENORIALE (luni 16.11)

#GEW2015Moldova| Ziua 1: POLITICI ANTREPRENORIALE (luni 16.11)

Postby ihtus » 12 Nov 2015, 20:07

LUNI 16 noiembrie

Tema: POLITICI ANTREPRENORIALE


9:30 - 10:00 Înregistrarea

10:00 - 10:20 Deschiderea oficiala

10:20 - 10:40 Strategia nationala de dezvoltare a antreprenoriatului

10:50 - 11:30 Inovarea si experimente internationale in dezvoltarea competitivitatii prin politici antreprenoriale eficace

11:40 - 12:20 Orase antreprenoriale - abordarea de jos in sus


Image


Comunicat de presă

GEW2015Moldova: Ziua de Luni – Politici antreprenoriale


Rețeaua Globală a Antreprenoariatului (Global Entrerpeneurship Network - GEN) dă startul celei de-a treia ediții a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (#GEW2015Moldova), evenimentul de celabrare a antreprenoriatului care se desfășoară în 160 de state-membre GEN Global.

Deschiderea oficială a #GEW2015Moldova va aeva loc luni 16 noiembrie și se va încheia pe 22 noiembrie. „Săptămâna Globală a Antreprenoriatului va fi cel mai mare eveniment organizat până acum, dar nu putea face o radiografie în cifre a GEW2015. Cunoaștem că în cadrul GEW 2014 s-au înregistrat 10 milioane de persoane și au avut loc 30.000 de evenimente în152 de state-membre GEN care au celebrat antreprenoriatul”, a comunicat pentru GEN Moldova, Jonathan Ortmans, președintele Rețelei Globale a Antreprenoriatului.

#GEW2015Moldova este evenimentul ce-și propune să aducă împreună factorii de decizie, aleșii locali și beneficiarii pentru a vorbi despre antreprenoriat și în termeni pozitivi, pentru a-i motiva pe antreprenori să celebreze rezultatele, iar uneori și eșecurile și, nu în ultimul rând, pentru pune în discuție cele mai stringente probleme și a încerca de a găsi soluții. Acerst fapt o dovedește tematica primei Zile – Politicile Antreprenoriale.

„Acest subiect va fi abordat în cadrul a trei sesiuni: „Strategia națională de dezvoltare a antreprenoriatului”, „Inovarea și experimente internaționale în dezvoltarea competitivității prin politici antreprenoriale eficace” și „Orașe antreprenoriale - Abordarea de jos în sus””, spune președintele GEN Moldova, Olesea Fortuna.

La eveniment și-au anunțat prezența reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Vladimir Gâlcă – Fundația Friedrich-Naumann, Mariana Rufa – Asociația Businessului European (EBA), Mila Malairău – Camera de Comerț și Industrie ; Dona Școla – MIEPO, Octavian Apostol – AGEPI, Ana Ciofu - Punct Național de CONTACT Horrizon 2020, Iulia Iabanji- ODIMM, Viorel Chivriga – IDIS Viitorul, Lucia Ușurelu – ENTRANSE, Viorel Vurdui – CALM, Tatiana Badan – primar în satul Șelemet, raionul Cimișlia.

#GEW2015Moldova va avea loc în incinta Centrului de Business Kentford, începând cu ora 10.00.
:green Intrarea se face în baza înscrierii prealbile, prin completarea formularului: http://isondaje.ro/sondaj/402616298/1/

Precizăm că Săptămâna Globală a Antreprenoriatului are loc în fiecare an în a treia săptămână a lunii noiembrie. Pentru prima dată a avut loc în 2008, ca o mișcare locală a antreprenorilor din Kansas City, Statele Unite ale Americii. Aceasta a cunoscut o dezvoltare fulminantă, devenind una din cele mai importante mișcări globale.

Partenerii #GEW2015Moldova sunt:

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Fundația Friedrich Naumann, EuroCreditBank, Kentford, Umbrella Studio, Apa minerală „Eco Eterna”, Vinăria POIANA, VioSer Consulting, GEIA Group, Vibe Art Dance Studio, FreeBalance, MIEPO.

Partenerii Media:
Portalurile: ILady.md, DIEZ, Agora, EA.MD, BANI.MD , MYBUSINESS.md,
Posturile TV: MBC, Agro TV Moldova
...Выкинуть хлам из дома и старых позвать друзей...
User avatar
ihtus
 
Posts: 3547
Joined: 15 Apr 2015, 19:18
Location: Chisinau
Name: Alina

Re: #GEW2015Moldova| Ziua 1: POLITICI ANTREPRENORIALE (luni 16.11)

Postby ihtus » 17 Nov 2015, 05:18

Rețeaua Globală a Antreprenoariatului (Global Entrerpeneurship Network - GEN) a lansat luni, 16 noiembrie, cea de-a treie ediție a Săptămânii Globale a Antrreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week - #GEW2015Moldova), prin intermediul unei mese rotunde în cadrul căreia a fost abordat subiectul Politicilor antreprenoriale.

„Săptămâna Globală a Antreprenoriatului este o campanie socială pentru susținerea antreprenorilor din Republica Moldova, creșterea vizibilității acestora la nivel internațional, transferul de know-how și de tehnologii spre mediul de afaceri local. Credem că antreprenorii din Republica Moldova au nevoie de susținere, de suport și de posibilitatea de a prelua acele modele inovaționale de dezvoltare a afacerilor, pentru a crește startupuri care nu sunt încorsetate de granițele țării noastre, ci pot să se dezvolte la nivel global”, a declarat, în cadrul sesiunii de deschidere oficială a #GEW2015Moldova, Olesea Fortuna, președintele GEN Moldova.

Rodica Miron, reprezentant al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și USAID a menționat că SUA este onorată să fie partener la lansarea SĂPTĂMÂNII, dar și a mișcării la nivel global. „Ambasada va rămâne un partener strategic în susținerea antreprenoriatului în Republica Moldova, prin intermediul programului BRITE, care se va derula până în iunie 2016. Anticipăm că pe parcursul a următorilor cinci ani să dezvoltăm un program și mai robust de susținere a îmbunătățirii sectorului privat, a mediului de afaceri. Un factor important pentru ca aceste proiecte să fie viabile însă este este voința politică”, a menționat Miron.

În aceeași ordine de idei, Vlad Gâlcă, reprezentantul Fundației germane Friedrich Naumann a declarat că antreprenoriatul este forța motrice a economiei. „Pentru noi, libertatea economică este forța motrice. Fără libertate economică nu pot exista drepturi politice sau drepturi civice. Putem spune că libertatea economică ține de drepturile fundamentale. Schimbarea viziunii asupra domeniului economic în Republica Moldova, reprezintă modelul care va reduce sărăcia, discrepanța dintre nivelul de trai”, susține Gâlcă.

La rândul ei, Lucia Ușurelu, director ENTRANSE a punctat faptul că subiectele abordate în cadrul #GEW2015Moldova sunt foarte serioase și ar fi bine ca pe masa de lucru a aleșilor noștri să ajungă rezultatele discuțiilor. „Acest fapt ar fi cu adevărat o reușită.
În caz contar ar fi o discuție între noi. Iar ceea ce v-ați asumat, discuțiile pe subiecte cum ar fi Startegii de dezvoltare antreprenorailă, Orașe antreprenoriale, este un lucru foarte mare și vă îndemn să continuați în aceeași manieră”, a menționat Ușurelu.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
...Выкинуть хлам из дома и старых позвать друзей...
User avatar
ihtus
 
Posts: 3547
Joined: 15 Apr 2015, 19:18
Location: Chisinau
Name: Alina


Return to Săptămâna Globală a Antreprenoriatului | Global Entrepreneurship Week

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Forum pentru femei din Moldova, creat cu dragoste

Informatiile plasate pe iLady.md, se considera proprietatea site-ului si nu pot fi reproduse si utilizate pentru publicare fara permisiunea in scris din partea Administratiei site-ului

email: ilady.moldova@gmail.com

cron