Seminarul pentru părinți: „Importanța tăticilor în educația copiilor”

Seminarul pentru părinți: „Importanța tăticilor în educația copiilor”

Postby Ingenium » 18 Mar 2016, 13:36

Cât de importantă crezi că este implicarea tatălui în creșterea și dezvoltarea copilului?
Tăticii joacă un rol esențial asupra modului în care copilul își dezvoltă gândirea și comportamentul, chiar și fără a interacționa cu el. Implicarea lui contribuie la dezvoltarea unor abilități importante, într-un alt mod decat o face mămica. Copilul care are o relație armonioasă cu tăticul este mai protejat de riscul de depresie, nu minte și este mai puțin probabil să se angajeze în comportamente antisociale.

Specialiștii au demonstrat, în baza mai multor studii că un tatic implicat în tot ceea ce ține de creșterea și dezvoltarea celui mic, contribuie din plin la dezvoltarea socială a copilului. El este mai echilibrat din punct de vedere emoțional și are abilități sociale mai dezvoltate decât ceilalți. Învață mai ușor cum să-și controleze impulsurile agresive, fără a pierde controlul asupra emoțiilor lui.

Tatăl poate servi drept model de soț în cuplu pentru fiul său, și în acest caz, un rol indirect în dezvoltare îl are relația tatălui cu mama copilului. Dacă relația nu este armonioasă, de exemplu tatăl este abuziv, este posibil ca și fiul să urmeze acest model.

Pentru fete, iubirea și recunoașterea din partea tatălui este un prim pas în recunoașterea feminității lor. Ei pot să își susțină fiicele în construirea unei identități feminine solide recunoscându-le și întărindu-le calitățile specific feminine, având o bună relație cu ele și fiind alături de ele în momentele dificile, incurajându-le. Fetele care traiesc fără tată sau cele cu tați foarte ocupați, au adesea în viață probleme în relația de cuplu, deoarece caută la partenerul lor ceea ce nu au primit în copilărie de la tata (recunoaștere, laude, suport necondiționat).

De asemenea, ca și în cazul băieților, și pentru fete, tatăl poate servi drept model pentru alegerea unui partener în viitor.

Seminarul pentru părinți: „Importanța tăticilor în educația copiilor”, organizat de Centrul Educațional pentru Copii INGENIUM, va da raspuns la intrebarea: Cum poatesă se implice tatăl în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului?
Abordând așa repere ca:
* În viața oricărui copil, mama și tata sunt cei mai importanți oameni.
* Rolul tatălui în educația copiilor
* Motive pentru care TĂTICII nu se implică suficient în educația copiilor.
* Despre relația tată și fiică.
* Tații și educația băieților.
* Activități pentru copii și tătici.

Așadar, vă așteptăm pe data de 26.martie.2016 / Ora: 12:00, str. Mircea cel Băntrân 13/1.

Preț: 125 lei.
* Câștigă 50% reducere venind cu partenerul tău de viață.
Pentru mai multe informații: 060790901
User avatar
Ingenium
 
Posts: 41
Joined: 30 Nov 2015, 10:57

Return to Seminare pentru parinti | Семинары для родителей

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Forum pentru femei din Moldova, creat cu dragoste

Informatiile plasate pe iLady.md, se considera proprietatea site-ului si nu pot fi reproduse si utilizate pentru publicare fara permisiunea in scris din partea Administratiei site-ului

email: ilady.moldova@gmail.com

cron