Ce este un Baby Box?

Ce este un Baby Box?

Postby ihtus » 13 Jul 2016, 02:32

glbejsilte-600x426.jpg
glbejsilte-600x426.jpg (57.8 KiB) Viewed 1936 times


Ce este un Baby Box
Baby Box, cutii unde parintii isi pot abandona, sub protectia anonimatului daca doresc, bebelusii pe care nu vor sau nu au cum sa ii creasca.

In ce tari sistemul functioneaza la nivel de stat sau local?
Acest sistem, implementat in state precum Rusia, Lituania, Letonia, Germania, Austria, Belgia, Cehia sau Ungaria, nu exista in tara noastra.

In primul rand, trebuie mentionat ca sistemul Baby Box, exista in 11 state din Uniunea Europeana, dar si in Rusia, Japonia, Canada si altele. Mai exact, este vorba despre un fel de sertar care se poate deschide o singura data din exterior si unde femeile isi pot pune copilul pe care nu il doresc. In interior gasesc o scrisoare prin care li se spune ca isi pot recupera bebelusul daca doresc si sunt indemnate sa isi lase macar datele personale. Odata ce sertarul este inchis, se declanseaza o alarma, iar o asistenta preia copilul din Baby Box.

Pro si contra din punct de vedere a Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului
Au fost numeroase discutii pe aceasta tema in mai mult tari, in Germania, de exemplu. Consiliul de Etica din Germania a discutat de curand aceasta practica si, de asemena, cei care au ridicat problema cel mai vehement sunt cei din cadrul Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului. Ei sunt extrem de ingrijorati cu privire la numarul mare de tari care practica aceasta metoda.

Ce ii deranjeaza cel mai mult la faptul ca un copil este plasat intr-un asemenea loc si i se permite mamei sa isi pastreze anonimatul, este ca incalca drepturile copilului stipulate in Conventia ONU. Este dreptul copilului la identitate si la pastrarea legaturii cu familia, iar drepturile acestea sunt incalcate grav. Copilul acela nu va stii niciodata care ii sunt parintii biologici. Conventia spune ca, chiar si atunci cand un copil este despartit de familia lui din diferite motive, trebuie sa se incerce pastrarea relatiilor pe cat posibil.
...Выкинуть хлам из дома и старых позвать друзей...
User avatar
ihtus
 
Posts: 3547
Joined: 15 Apr 2015, 19:18
Location: Chisinau
Name: Alina

Return to Baby Box în Moldova

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Forum pentru femei din Moldova, creat cu dragoste

Informatiile plasate pe iLady.md, se considera proprietatea site-ului si nu pot fi reproduse si utilizate pentru publicare fara permisiunea in scris din partea Administratiei site-ului

email: ilady.moldova@gmail.com